شنبه ۱۵ فروردین ۱۴۰۵ - ۱۳:۵۷
رونمایی از ابرقدرت اقتصادی ایران در جنگ جهانی انرژی

در شرایط کنونی و در حالی که در ششمین هفته از جنگ تحمیلی سوم قرار داریم، عملاً شاهد ظهور ابرقدرت اقتصادی ایران هستیم و این که هیچ قدرت جهانی، یارای انکار اقتدار ایران اسلامی را ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، یکی از کارشناسان مسائل انرژی در جهان، اخیراً در گفتگویی اعلام داشته که بعد از این جنگ، تحریم برای ایران معنایی ندارد و افزوده است: "بعد از این جنگ، دیگر کسی نمی‌تواند به ‌این آسانی، حتی شوخی‌تحریمی و اقتصادی و نفتی با ایران بکند. "

در همین اثنای جنگ که وارد ششمین هفته آن نیز شده‌ایم، بد نیست نگاهی به تازه‌ترین آمارها و داده‌ها بیندازیم؛ جایی که اعلام شده بعد از جنگ رمضان، ۶۳ درصد از صادرات سوخت از تنگه هرمز متوقف شده و به تعبیر برخی رسانه‌های بین المللی، جنگ جهانی انرژی هم اکنون رقم خورده است و ️ما در حال حاضر با بزرگ‌ترین بحران انرژی جهانی در تاریخ مواجه هستیم.

این را هم بدانیم که برپایه آمار، صادرات روزانه فرآورده‌های نفتی از خاورمیانه در یک ماه اخیر حدود ۶۵ درصد کاهش یافته و این در حالی است که اتفاقاً میزان صادرات و فروش نفت ایران روند افزایشی به خود گرفته و همه این‌ها یعنی با وجود شرایط جنگی و شدت‌یافتن آن، عملاً تحریم های نفتی علیه ایران بی اثر شده و دشمنِ آمریکایی- صهیونی نیز به‌خوبی به ناکارآمدی حربه تحریم علیه ایران اسلامی واقف است.

به تعبیر دکتر محمدجواد توکلی، اقتصاددان، در شرایط کنونی و در حالی که در ششمین هفته از جنگ تحمیلی سوم قرار داریم، عملاً شاهد ظهور ابرقدرت اقتصادی ایران هستیم و این که هیچ قدرت جهانی، یارای انکار اقتدار ایران اسلامی را ندارد.

وی در گفتگویی همچنین بیان داشت: هرچند جنگ تحمیلی سوم، پس از ۳۶ روز، به حوزه جنگ زیرساختی رسیده است اما دامنه تبادل آتش هنوز کنترل شده است. در این مرحله، صنایع نظامی، فولادی و دارویی کشور مورد هدف قرار گرفتند، ولی نباید نگران بود؛ این آسیب‌ها به سرعت قابل جبران است.

توکلی خاطرنشان کرد: ایران با پیروزی در این جنگ دستاورد بسیار مهمتر شکستن ساختار تحریم‌ها، کنترل بازار انرژی و ظرفیت ایجاد پتروریال را به دست می‌آورد؛ تغییر رژیم حقوقی تنگه هرمز کم دستاوردی نیست و می‌تواند تلاش‌های ۴۷ساله آمریکا برای تحریم‌ ایران را در هم بشکند.

به زعم این استاد و پژوهشگر اقتصاد، ایران در حال تبدیل شدن به یک ابرقدرت اقتصادی پس از یک جنگ جهانی است، مشابه ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم، منتها با الگویی که پیشرفتش وابسته به آمریکا نیست، بلکه ریشه در توانمندی داخلی رو به گسترش خودش دارد. ظهور و بروز این پیشرفت در صنایع نظامی هویدا شده است و در ادامه نتایج آن در سایر صنایع سرریز خواهد شد، اگر و تنها اگر نسخه برنامه ریزی پیشرفت ما از الگوی تقلیدی صندوق بین‌المللی پول فاصله بگیرد و به سمت الگوی اصیل اقتصاد مقاومتی برود؛ الگویی که مبتنی بر حفظ ارزش پول ملی و توانمندسازی تولید داخلی است.

به تازگی تحلیلی در روزنامه آمریکایی "نیویورکر" منتشر شده که در آن نویسنده آورده است: "ترامپ و هگست با نگاهی ساده‌انگارانه و تهاجمی، تصور می‌کردند که جنگ با بمباران گسترده به نتیجه می‌رسد اما واقعیت جنگ ایران خلاف این تصور را نشان داده است...رئیس جمهور آمریکا و وزیر جنگ این کشور شاید آرزو کنند در جهانی زندگی می‌کردند که هر کسی بیشترین بمب را می‌اندازد، به هر چه می‌خواهد می‌رسد اما این جنگ نشان داد که شرایط آن با آرزوهای آنها متفاوت است.

در بخش دیگری از این تحلیل همچنین آمده است: "حملات آمریکا نه به فروپاشی ساختار حاکمیت ایران منجر شده و نه توانسته است به هدف‌های سیاسی اعلام شده از سوی رئیس جمهور و دولت آمریکا برسد. جنگ، برخلاف روایت آنها، میدان فخر فروشی نیست و بدون طرح سیاسی روشن، فقط فاجعه‌ای جدید به دنبال خواهد داشت. "

از سوی دیگر باید توجه داشت که تحلیل محتوای مطالب منتشرشده از سوی ۸۰ اندیشکده مطرح دنیا از جمله اندیشکده های غربی و آمریکایی نشان از آن دارد که اجماع مهمی میان کارشناسان و تحلیل‌گران این مراکز مبنی بر ناکامی قطعی امریکا و اسرائیل در تحقق اهدافشان از جمله اهداف اقتصادی و سیاسی و نظامی علیه ایران وجود دارد.

همه این مباحث حاکی از آن است که تداوم جنگ اخیر بیش از آن که جمهوری اسلامی ایران را متضرر کند، به ضرر نظام سلطه و از جمله آمریکا و اسرائیل است که در منجلابی که خود به راه انداخته اند به حول و قوه الهی و در سایه ایستادگی بی نظیر ملت ایران غرق خواهند شد.

آری! نظام جهانی در مرحله پوست اندازی جدیدی است که در آن شاهد قدرت نمایی ایران اسلامی و زوال بیش از پیش ایالات متحده آمریکا و هم پیمانان منطقه ای و جهانی آن هستیم و این ملت شریف و باورمند به قدرت لایزال الهی است که در این شرایط اخیر به الگوی همه حق طلبان و آزادی خواهان جهان در مواجهه با مستکبران عالم تبدیل شده است.

گزارش از: سید محمدمهدی موسوی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha